Versus-verkkojulkaisu

2018-05-29

Nyt se on avattu - Versus-verkkojulkaisu! Maantiedettä ja yhteiskunnallista ympäristötutkimusta yleistajuistava verkkojulkaisu löytyy nyt osoitteesta http://www.versuslehti.fi . Kannustamme lehteen kirjoittavia yhteistyöhön Versuksen kanssa, ks. ohjeet!

Versus on kolmen tieteellisen seuran yhdessä kustantama verkkojulkaisu, joka edistää alojensa tutkimuksen saavutettavuutta, näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Yhteiskunnallisesti kantaaottava Versus pyrkii luomaan vuoropuhelua tutkijoiden, opiskelijoiden, asiantuntijoiden sekä muiden yhteiskunnan toimijoiden välille. Julkaisu tarjoaa tutkitulle tiedolle yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta kolmessa julkaisumuodossa.

Tiededebatissa julkaistaan noin 1000 sanan pituisia, tutkimukseen perustuvia yleistajuisia tekstejä 2–4 keskustelevan, ja mahdollisesti provosoivankin, kommenttipuheenvuoron kanssa. Alkuperäinen tutkimusjulkaisu tai muu tausta-aineisto liitetään debatin yhteyteen avoimesti saatavassa muodossa.

Gradusta asiaa -osasto sisältää 700–1000 sanan pituisia, keskustelua herätteleviä ja monia yleisöjä kiinnostavia tiivistyksiä opinnäytetyön keskeisistä tuloksista, näkökulmista tai väitteistä. Julkaisuun voidaan liittää kommenttipuheenvuoroja.

Kriittinen tila tarjoaa julkaisualustan teksti-, kuva-, äänite- tai videomuotoisille puheenvuoroille, jotka voivat olla joko tiedeperustaisia tai tieteelliseen keskusteluun osallistuvia kannanottoja ja näkökulmia. Kriittiseen tilaan voi tarjota hyvinkin erilaisia sisältöjä, ja niistä sovitaan aina tarkemmin Versus-toimituksen kanssa.

Teemat – Olennaista juuri nyt

Lisätietoja saa tarvittaessa Versuksen toimituksesta: toimitus(at)versuslehti.fi