Lehden toimitus uudistuu – uudet päätoimittajat ja toimitussihteeri valittu

2023-04-18

Alue ja Ympäristö -lehdelle on maaliskuussa järjestetyssä Alue- ja ympäristötutkimuksen seuran kokouksessa valittu uudet päätoimittajat. He ovat Minna Santaoja Itä-Suomen yliopistosta ja Ossi Ollinaho Helsingin yliopistosta. Uutena toimitussihteerinä aloittaa Iina Sankala Tampereen yliopistosta. Hänet valittiin tehtävään seuran johtokunnan kokouksessa huhtikuussa.

Minna Santaoja on hallintotieteiden tohtori ja ympäristöpolitiikan dosentti. Hän työskentelee Itä-Suomen yliopiston Metsätieteiden osastolla. Minnan kiinnostukset tutkimuksessa liittyvät tietoon ja ympäristötoimijuuteen eri konteksteissa. Alue ja Ympäristö -lehti on Minnalle tuttu entuudestaan, sillä hän on toiminut lehdessä kirjoittajana, vertaisarvioijana, erikoisnumeron toimittajana ja toimitusneuvoston jäsenenä.

Ossi Ollinaho on tekniikan tohtori ja globaalin kehitystutkimuksen dosentti. Hän toimii yliopistonlehtorina (sijaisuus) Helsingin yliopiston Valtiotieteellisen tiedekunnan globaalin kehitystutkimuksen tieteenalassa. Ossi on julkaissut tutkimustansa sekä kriittisen agraaritutkimuksen että yhteiskuntateorian keskusteluissa. Hän on kiinnostunut laajasti yhteiskuntien muutoksiin, ympäristöön, maailmanjärjestelmään, kestävyyteen ja hyvinvointiin liittyvistä ilmiöistä.

Minna Santaoja  Ossi Ollinaho

Iina Sankala on hallintotieteiden maisteri ja työskentelee tutkijana Tampereen yliopistossa johtamisen ja talouden tiedekunnassa. Ympäristöpolitiikan ja aluetieteen opinnot sekä työkokemus erilaisissa maankäytön suunnittelun ja kaupunkikehittämisen hankkeissa ovat muovanneet Iinasta monialaisen kaupunkitutkijan ja projektityön yleisen työrukkasen. Alue ja Ympäristö -lehden uutena toimitussihteerinä Iina saa luvan kanssa hyödyntää vahvuuksiaan pilkunviilaajana.

Iina Sankala

Uudet päätoimittajat aloittavat virallisesti tehtävässään kesän aikana. Väistyvä päätoimittaja Nina Nygren jatkaa tehtävässään siirtymävaiheen aikana. Toimitussihteeri Iina Sankala aloittaa tehtävässään heti.