Alue- ja ympäristötutkimuksen seura etsii puheenjohtajaa

2024-01-22

Alue- ja ympäristötutkimuksen seura on toiminut alue- ja ympäristötutkimuksen tieteellisen julkaisutoiminnan ja tiedepoliittisen vaikuttamisen parissa 1970-luvulta saakka. Seura julkaisee Alue ja ympäristö -lehteä, joka voitti Suomen tiedekustantajien liiton Vuoden tiedelehti -palkinnon vuonna 2022. Seura etsii nyt uutta puheenjohtajaa Roosa Wingströmin väistyessä tehtävästä.

Seuran puheenjohtajana ohjaat johtokunnan toimintaa ja osallistut Alue ja Ympäristö -lehteä koskevaan päätöksentekoon. Puheenjohtajalla on oivallinen mahdollisuus ideoida ja toteuttaa uusia toimintamuotoja aktiivisen johtokunnan kanssa. Puheenjohtajalta ei edellytetä aiempaa kokemusta tieteellisestä seuratoiminnasta, koska uuden puheenjohtajan tukena on taloudenhoitaja, sihteeri sekä muut johtokunnan jäsenet, mukaan lukien varapuheenjohtajan paikalle jäävä väistyvä puheenjohtaja.

Alue- ja ympäristötutkimuksen seuran aktiiviset toimijat ovat viime vuosina olleet pääsääntöisesti väitöskirjatutkijoita, mutta toivotamme seuratoimintaan erittäin lämpimästi tervetulleeksi myös seniorimmat tutkijat.

Puheenjohtajan pesti on luottamutehtävä, josta voi kysyä väistyvältä puheenjohtajalta  (roosa.wingstrom@uwasa.fi). Alue- ja ympäristötutkimuksen johtokunta toivoo tiedusteluja ja vapaamuotoisia hakemuksia kaikilta tehtävästä kiinnostuneilta!