Elämänhalu velvoittaa: enemmän kasviksia, vähemmän lihaa

Kirjoittajat

  • Annukka Valkeapää WWF Suomi

Avainsanat:

Lihan tuotanto, Lihan kulutus, Ruoan ympäristövaikutukset, Käyttäytymisen muutos

Abstrakti

Kysymykseen, Millaista on ympäristöystävällinen ruoka?, on varsin yksinkertainen vastaus: enemmän kasviperäisiä ja vähemmän eläinperäisiä tuotteita. Vaikka muutkin tekijät aiheuttavat vaihtelua ruoan ympäristövaikutuksissa, ratkaisevaa on eläinperäisen ruoan osuus. Siinä missä tarvittava muutos on helppo muotoilla, keinot muutoksen aikaansaamiseksi ovat moninaisia. Muutokseen tarvitaan sekä yksilöitä, elinkeinoelämän toimijoita, että poliittista järjestelmää.

Osasto
Katsaukset

Julkaistu

2018-12-20

Viittaaminen

Valkeapää, A. (2018). Elämänhalu velvoittaa: enemmän kasviksia, vähemmän lihaa. Alue ja Ympäristö, 47(2), 48–52. https://doi.org/10.30663/ay.75930