Elämänhalu velvoittaa: enemmän kasviksia, vähemmän lihaa

  • Annukka Valkeapää WWF Suomi

Abstrakti

Kysymykseen, Millaista on ympäristöystävällinen ruoka?, on varsin yksinkertainen vastaus: enemmän kasviperäisiä ja vähemmän eläinperäisiä tuotteita. Vaikka muutkin tekijät aiheuttavat vaihtelua ruoan ympäristövaikutuksissa, ratkaisevaa on eläinperäisen ruoan osuus. Siinä missä tarvittava muutos on helppo muotoilla, keinot muutoksen aikaansaamiseksi ovat moninaisia. Muutokseen tarvitaan sekä yksilöitä, elinkeinoelämän toimijoita, että poliittista järjestelmää.

Avainsanat: Lihan tuotanto, Lihan kulutus, Ruoan ympäristövaikutukset, Käyttäytymisen muutos
Osasto
Katsaukset
Julkaistu
joulu 20, 2018
Viittaaminen
Valkeapää, A. (2018). Elämänhalu velvoittaa: enemmän kasviksia, vähemmän lihaa. Alue Ja Ympäristö, 47(2), 48-52. https://doi.org/10.30663/ay.75930