Alue ja Ympäristö on vertaisarvioitu tiedelehti, joka julkaisee laajasti aluetieteen ja yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen alle sijoittuvaa tutkimusta. Lehti on ilmestynyt säännöllisesti vuodesta 1971 alkaen, ensimmäiset 20 vuotta Aluesuunnittelu-nimisenä ja vuodesta 1991 lähtien nykyisellä nimellään. Lehden kirjoittaja- ja lukijakunta koostuu useiden tieteenalojen tutkijoista, opiskelijoista, työssään ympäristötietoa tarvitsevista ja muista kiinnostuneista.

Alue ja Ympäristö on suomenkielinen, mutta julkaisee myös muun kielisiä suomalaiseen tieteelliseen keskusteluun kiinnittyviä tekstejä harkinnanvaraisesti. Lehden tavoitteena on kriittisen, teoreettisesti motivoidun ihmismaantieteen, aluetieteen ja yhteiskunta- ja ihmistieteellisen ympäristötutkimuksen tieteellisten keskustelujen saavutettavuus sekä suomenkielisen käsitteistön kehityksen tukeminen. Lehti julkaisee vertaisarvioituja artikkeleita ja katsauksia sekä monenlaisia muita kirjoituksia, kuten lektioita, kirja-arvioita ja vapaamuotoisempia epifyytti-tekstejä.

Alue ja Ympäristö -lehti noudattaa ns. timanttista avoimen julkaisemisen mallia: lehti ei peri maksuja kirjoittajilta ja julkaistut tekstit ovat välittömästi avoimesti saatavana tiedelehtien Journal.fi-palvelussa. Lehti saa tiedelehtitukea Tieteellisten seurain valtuuskunnalta (TSV) ja on mukana Suomen tiedekustantajien liiton toiminnassa. Alue ja Ympäristö käyttää TSV:n vertaisarviointitunnusta, joka kertoo, että vertaisarviointi on toteutettu kansainvälisen tiedeyhteisön noudattamien laadullisten ja eettisten periaatteiden mukaisesti.

Vuonna 2022 Alue ja Ympäristö sai Suomen tiedekustantajien liiton Vuoden tiedelehti -palkinnon.

Ilmoitukset

Tallenne Alue ja Ympäristön 1/24 Tutkimusmaistiaisista katsottavissa

2024-06-27

Tallenne Alue ja Ympäristön parin viikon takaisista Tutkimusmaistiaisista on nyt ilmoilla. Tilaisuudessa kuultiin napakat alustukset neljän tutkimusartikkelin kirjoittajilta sekä kotimaisten tiedelehtien tekemisen reunaehtoja pohtivasta pääkirjoituksesta. Videon myötä Alue ja Ympäristön toimitus toivottaa oikein mukavaa kesää!

Linkki tallenteelle: https://www.versuslehti.fi/videot/videotallenne-alue-ja-ymparisto-lehden-1-24-tutkimusmaistiaiset/

Lue lisää nimikkeestä Tallenne Alue ja Ympäristön 1/24 Tutkimusmaistiaisista katsottavissa

Uusin numero

Vol 53 Nro 1 (2024): Vol 53 Nro 1
					Näytä Vol 53 Nro 1 (2024): Vol 53 Nro 1
Julkaistu: 2024-06-12

Koko numero

Katsaukset

Näytä kaikki numerot