Alue ja Ympäristö on ilmestynyt säännöllisesti vuodesta 1971 alkaen, ensimmäiset 20 vuotta Aluesuunnittelu-nimisenä ja vuodesta 1991 lähtien nykyisellä nimellään. Alue ja Ympäristö on suomenkielinen, mutta julkaisee myös muun kielisiä suomalaiseen tieteelliseen keskusteluun kiinnittyviä tekstejä harkinnanvaraisesti. Lehti on osa Kielipankkia ja edistää näin tutkimuksessa uudistuvan käsitteistön kautta myös suomen kielen kehitystä. 

Lehti on ollut mukana kahdessa avointa ja vaikuttavaa tieteellistä julkaisemista kehittävässä hankkeessa – lue lisää täältä: Julkea! and Kotilava. Alue ja Ympäristö on rekisteröity myös DOAJ-rekisteriin (Directory of Open Access Journals).

Lehden julkaisun mahdollistavat Alue- ja ympäristötutkimuksen seuran jäsenet. Tervetuloa jäseneksi: https://www.ays.fi/jasenyys 

Ilmoitukset

Toimeentulo monimuotoisella maaseudulla - Kirjoituskutsu Alue ja Ympäristö -lehden teemanumeroon 2/2024

2023-08-02

Toimeentulo monimuotoisella maaseudulla: taidot, suhteet ja merkitykset

Maaseutu on viimeisen sadan vuoden aikana täyttynyt teollisen elämänmuodon määräämistä merkityksistä. Luonnonvarojen ylikulutukseen perustuvassa kasvutalouden paradigmassa maaseutu on näyttäytynyt ensisijaisesti talouden ydinalueita palvelevana resurssivarantona. Vaikka mielikuvat maaseudusta usein liittyvät autioituneisiin kyliin ja palveluiden kaikkoamiseen, on maaseudun “tyhjentyminen” monin paikoin pysähtynyt, ja julkisessa keskustelussa havaitaan merkkejä maaseudun elinvoiman uudesta noususta. Teemanumerossa maaseudun monimuotoisuutta tutkitaan erilaisten toimeentulomuotojen ja toimeen tulemisen merkitysten näkökulmista.

Teemanumeron toimittavat Jenny Rinkinen (Helsingin yliopisto) ja Pieta Savinotko (Itä-Suomen yliopisto) sekä Eeva Houtbeckers (Turun yliopisto), Galina Kallio (Helsingin yliopisto) ja Toni Ruuska (Helsingin yliopisto).

Yhteydenotot ja kirjoitustarjoukset pyydetään 1.2.2024 mennessä.

Lue lisää nimikkeestä Toimeentulo monimuotoisella maaseudulla - Kirjoituskutsu Alue ja Ympäristö -lehden teemanumeroon 2/2024

Uusin numero

Vol 52 Nro 1 (2023): Vol 52 Nro 1
Lehden etukansi
Julkaistu: 2023-06-29

Koko numero

Pääkirjoitus

Epifyytti

Näytä kaikki numerot