Zest for life obligates: more vegetables, less meat

Authors

  • Annukka Valkeapää WWF Suomi

Keywords:

Lihan tuotanto, Lihan kulutus, Ruoan ympäristövaikutukset, Käyttäytymisen muutos

Abstract

Kysymykseen, Millaista on ympäristöystävällinen ruoka?, on varsin yksinkertainen vastaus: enemmän kasviperäisiä ja vähemmän eläinperäisiä tuotteita. Vaikka muutkin tekijät aiheuttavat vaihtelua ruoan ympäristövaikutuksissa, ratkaisevaa on eläinperäisen ruoan osuus. Siinä missä tarvittava muutos on helppo muotoilla, keinot muutoksen aikaansaamiseksi ovat moninaisia. Muutokseen tarvitaan sekä yksilöitä, elinkeinoelämän toimijoita, että poliittista järjestelmää.

How to Cite

Valkeapää, A. (2018). Zest for life obligates: more vegetables, less meat. Alue ja Ympäristö, 47(2), 48–52. https://doi.org/10.30663/ay.75930