Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy lähettääksesi käsikirjoituksen.

Kirjoittajan ohjeet

Julkaisemme kaksi numeroa vuodessa. Ensimmäinen numero julkaistaan kesäkuussa. Tähän numeroon voi lähettää käsikirjoituksia, jotka käsittelevät laajasti alue- ja ympäristötutkimusta. Viitteellinen määräaika vertaisarvioiduille käsikirjoituksille (artikkelit ja katsaukset) on tammikuun loppu ja muille kirjoituksille huhtikuun loppu. Useat arviointikierrokset voivat kuitenkin viivästyttää julkaisua. Kaikki artikkelit julkaistaan myös ennakkoon Tulevat artikkelit -osiossa, eli artikkelien julkaiseminen ei ole riippuvainen numeron julkaisuajankohdasta.

Toinen numero julkaistaan joulukuussa. Se on teemanumero, jonka kirjoittajakutsu julkaistaan noin vuotta etukäteen. Määräaika teemanumeron käsikirjoituksille ilmoitetaan aina erikseen kutsussa. Tavallisesti vertaisarvioitavat käsikirjoitukset pyydetään lähettämään huhti-toukokuuhun mennessä.

Tutustu ohjeisiin käsikirjoituksen valmistelusta

Ennen käsikirjoituksen lähettämistä, tutustu huolellisesti lehden ohjeisiin käsikirjoituksen valmistelusta (avautuu uuteen ikkunaan). Sivulta löydät yleisiä ohjeita, tietoa toimitusprosessista ja julkaisuaikataulusta, eri tekstityypeistä ja niiden vaatimuksista, sekä ohjeet käsikirjoituksen tekniseen muotoiluun.

Yleisiä ohjeita

Toimitusprosessi ja julkaisuaikataulu

Tekstityypit

Käsikirjoituksen muotoileminen

Käsikirjoituksen lähettämisen tarkistuslista

Kirjoittajien tulee varmistaa, että heidän käsikirjoituksensa noudattaa kaikkia seuraavia kohtia. Jos näitä ohjeita ei noudateta, käsikirjoitus palautetaan kirjoittajalle.
  • Käsikirjoitusta ei ole aiemmin julkaistu eikä se ole tällä hetkellä arvioitavana toisessa julkaisussa.
  • Tekstitiedostot ovat Microsoft Word -tiedostomuodossa (.docx). Tarvittaessa myös OpenOffice- tai RTF-muotoja voidaan käyttää.
  • Teksti noudattaa lehden kirjoittajaohjeita mm. pituuden ja viittauskäytännön osalta.
  • Kuvat ja taulukot on laadittu ohjeiden mukaisesti ja toimitetaan myös erillisinä tiedostoina.
  • Vertaisarviointiin menevien käsikirjoitus- ja liitetiedostojen tulee olla anonymisoituja (ml. tekstitiedostojen metatiedot).
  • Lähdeluettelon viitteisiin on liitetty viitteen DOI- tai URN-tunnus tai vaihtoehtoisesti muu saatavilla oleva URL-osoite.
  • Liitä käsikirjoitukseesi saate kirjoittajaohjeiden mukaisesti ("Kommentteja toimittajalle".)